Gå direkt till innehåll
Kenneth Långbacka ny CEO för Autocirc Finland
Kenneth Långbacka ny CEO för Autocirc Finland

Nyhet -

Autocirc Finland tillsätter ny VD

Autocirc Group AB meddelar idag att Kenneth Långbacka tillträder som VD för Autocirc Finland AB. Med start den 1 november kommer Kenneth att axla rollen och leda Autocirc Finland vidare i sin fortsatta resa av tillväxt och expansion. Kenneth har redan bred erfarenhet och djup förståelse för branschen som Autocirc verkar inom från sin tidigare roll som operativ chef för Autocirc Finland.

- Det är ett naturligt steg att utse Kenneth till ny VD när bolagets nuvarande VD Lasse Eriksson väljer att ta ett steg tillbaka. Lasse fortsätter att på deltid vara operativt verksam inom affärsutveckling hos Autocirc Finland men även som VD på finska dotterbolaget Erikssons. Lasse har varit avgörande för Autocircs etablering i Finland och vi är enormt tacksamma för hur han har utvecklat Autocirc Finland. Nu tar Kenneth över rodret och vi vet att hans erfarenhet och kompetens dels från bolaget men också inom branschen är precis vad vi behöver för att fortsätta vår positiva tillväxt och ta vara på de många möjligheter som ligger framför oss, säger Johan Livered, VD Autocirc Group AB.

Kenneth Långbacka, ny VD Autocirc Finland säger:
- Det känns mycket spännande och roligt att få möjligheten att leda Autocirc Finland. Jag har redan ett starkt engagemang och bred insikt i bolaget och detta kombinerat med en nyfikenhet och framåtanda tror jag passar bolagets entreprenöriella laganda mycket väl. Jag ser fram emot att gemensamt fortsätta vår tillväxtresa, och att bygga vidare på vår vision om en cirkulär bildelsindustri.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Gisela Nordlin

Gisela Nordlin

Presskontakt CMO I Marknads- & Kommunikationschef +46 73 826 76 88

Varje del räknas

Autocirc arbetar för en cirkulär omställning inom fordonsindustrin. Vi ser till att använda bildelar kommer tillbaka på vägarna igen – eller att material och komponenter kan göra nytta i helt andra produkter och sammanhang. Genom att gå från nyproduktion till återanvändning, renovering, nyanvändning och återvinning av bildelar är vi på väg att göra andrahandsmarknaden till förstahandsvalet. Ett hållbart val för en smartare bilindustri och ett bättre alternativ inte minst för nästa generation.

Autocirc grundades 2019 och växer snabbt. Idag har koncernen 52 bolag med drygt 900 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Polen, Tyskland och Frankrike.

Autocirc AB

Österlånggatan 69
503 37 Borås
Sverige