Gå direkt till innehåll
Tröndelag Bildeler AS
Tröndelag Bildeler AS

Pressmeddelande -

Autocirc på strategisk plats i Trondheimsområdet

Tröndelag Bildeler AS förvärvades nyligen av det svenska företaget Autocirc. Förvärvet är en del i Autocircs arbete med att skapa en cirkulär affärsmodell för ökad återanvändning av bildelar. Detta för att minska användningen av nytillverkade delar och på så vis nå stora miljövinster.

Tröndelag Bildeler startades 1994 av Tore och Georg Gröneng. Då fanns redan en bildemontering på Verdal som drevs av Tore. Företaget etablerades nu även på Sveberg industriområde, mitt emellan centrala Trondheim och stadens flygplats. Detta gav ett utmärkt läge för att på allvar etablera sig på Trondheimsmarknaden. Än i dag finns båda verksamheterna kvar och i dag räknar man totalt tolv stycken anställda.

“Under många år har vi långsamt byggt Tröndelag Bildeler till det stabila och kompetenta företag det är i dag. Vårt stora fokus är att sälja återanvända bildelar, den verksamheten står för mellan 80 och 90% av företagets totala intäkter. I ett sammanhang där vi är del i Autocirc ser vi att vi ska kunna öka vår totalintäkt både genom att kunna erbjuda ett ännu bredare utbud själva, men också genom att sälja delar från oss till andra aktörer i samma företagsgrupp.”

- Georg Grøneng, VD Tröndelag Bildelar

Hållbarhet genom återanvändning

Autocirc har som ambition att vara den som leder vägen till en mer hållbar bildelsindustri. Och vägen går via återanvändning av bildelar. Detta sparar stora miljöresurser jämfört med att tillverka nya delar. Genom förvärv av skickliga företag inom alla delar av reservdelshantering bygger Autocirc en cirkulär modell som kommer att ge ett brett utbud återanvända reservdelar, lätt tillgängligt för de som använder dem.

“Vi ser förvärvet av Tröndelag Bildeler som en mycket god förstärkning av vår närvaro på den norska marknaden. Dels har de i dagsläget ett strategiskt läge för att nå ett stort upptagningsområde, dels har de lång erfarenhet av att ta hand om och vidareförsälja återvunna reservdelar. Precis i linje med vår egen filosofi.”

– Bjarte Kaldestad, Landschef Autocirc Norge.

Om Autocirc AB

Autocirc AB förser bilindustrin med återanvända och renoverade bildelar. Företaget är navet i en cirkulär affärsmodell där dotterbolagen samverkar för att öka återanvändning och livslängd på begagnade delar. Bolaget omsätter 1,1 MDKR och har över 500 anställda.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Autocirc AB
Bjarte Kaldestad
Landschef Norge 
+47 90 77 37 67
bjarte.kaldestad@autocirc.com

Tröndelag Bildeler Norge
Georg Grøneng
+47 91 37 33 69
georgg@online.no

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Autocirc  är navet i en cirkulär affärsmodell – för en smartare bildelsindustri.

Tillsammans med flera fristående aktörer minimerar vi materialspill och tillgodoser bildelsmarknaden med ett stabilt flöde av hållbara reservdelar. Genom att skapa en affärscirkel som återanvänder och förlänger livslängden på begagnade delar kan vi behålla så många bildelar som möjligt. Det gör att vi kan optimera livslängden på bildelar.

Kontakter

Gisela Nordlin

Gisela Nordlin

Presskontakt CMO I Marknads- & Kommunikationschef +46 73 826 76 88

Relaterat innehåll

Varje del räknas

Autocirc arbetar för en cirkulär omställning inom fordonsindustrin. Vi ser till att använda bildelar kommer tillbaka på vägarna igen – eller att material och komponenter kan göra nytta i helt andra produkter och sammanhang. Genom att gå från nyproduktion till återanvändning, renovering, nyanvändning och återvinning av bildelar är vi på väg att göra andrahandsmarknaden till förstahandsvalet. Ett hållbart val för en smartare bilindustri och ett bättre alternativ inte minst för nästa generation.

Autocirc grundades 2019 och växer snabbt. Idag har koncernen 52 bolag med drygt 900 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Polen, Tyskland och Frankrike.

Autocirc AB

Österlånggatan 69
503 37 Borås
Sverige